Positief blijven op natuurlijke wijze

Een goede bekende van me stuurde me een linkje naar het YouTube filmpje “Celebrate What’s Right with the World” van Dewitt Jones, fotograaf voor National Geopgraphic (https://www.youtube.com/watch?v=gbVsXmqux54). Ze stuurde me dat filmpje omdat ze door alle commotie en het geweld in de maatschappij in gevoelens van onbegrip voor de wereld terecht kan komen. Ze kan dan onrustig of angstig worden. Het kijken van het filmpje helpt haar om de kracht en positiviteit te hervinden waarmee ze wil leven.

In onze prestatiemaatschappij is het bijna onvermijdelijk dat we soms overvallen worden door gevoelens van angst, onrust of neerslachtigheid. Als dat gebeurt dan is het zaak om eens bij jezelf na te gaan wat jou kan helpen om positief te blijven. Het kan zijn dat het je helpt om te kijken naar een inspirerende film of te luisteren naar teksten of muziek die positieve gevoelens bij je opwekken. Weet je niet goed wat bij je past ga dan in ieder geval uit van het meeste zuivere wat de wereld ons te bieden heeft: de natuur. De natuur helpt mensen om het leven te benaderen met vertrouwen, dankbaarheid en vreugde. Dus trek erop uit en maak een wandeling in de natuur als het even niet positief stroomt in jou of rommel even wat in je tuin als je die hebt.

Voor veel mensen roept deze raad weerstand op. Ze hebben voor die flauwekul geen tijd of gaan liever even de kroeg in met vrienden, doen een beetje aan Netflixen om de zinnen te verzetten of gaan lekker shoppen. Inderdaad al deze dingen leiden je af. Maar kroegen gaan dicht, de televisie zet je op een gegeven moment uit en winkels sluiten. Dan wordt het stil en kan het zomaar zijn dat negatieve gevoelens tóch vat op je krijgen. Wat de natuur voor je doet is je op gevoelsniveau in contact brengen met jouw positieve kwaliteiten waardoor je weer helder en positief naar de wereld kan kijken en je al het goede kan gaan vieren wat de wereld je te bieden heeft.

delen:  

ga terug